HTML

Earth Day

Budapest Underground

Jössz mész a világban? De hova is indulj? És ha már elindultál, hova érkezz meg? Egy baráti fotókiállításra, egy pörgős gengszteres filmre vagy éppen egy külföldi ska fesztiválra... mindegy, mert a végén így is, úgy is "összefújja a szemetet a szél" :)

Critical Mass 2010.04.24

Kaukázus - Tartós Béke

Címkék

Friss topikok

A38 Hajó heti hírlevél /// 2009. március 24.

2009.03.25. 09:11 hariattila

"Hajó padja most a vánkosom,
forró főmre hűs szellő oson."

Conrad Ferdinand Meyer: Kései hajón
(Kemény Ferenc fordítása)

Igen, az egyre késő tavaszt várva talán a kitűnő svájci író szavai jellemzik leginkább a legénység helyzetét. És nem lesz ez másként az elkövetkező napokban sem: ha a viharos partiktól megfáradva hajnalonta álomra hajtjuk forró fejünk, csípős márciusi szelek tépázzák hajunk. De lássuk, mitől is fáradunk meg:

 

 

ArtParty: Mi Vida - Menny és pokol! Fellép: Espirit d'Escalier (Kupcsik Adrián & Petrányi Zsolt), Mortensen Associates (Tollo Canellas & Agustín Pérez Rubio), Congosound DJ (Carles Congost)

2009. március 26., csütörtök 21h

A belépés díjtalan.
A spanyolországi Leónban található MUSAC Európa egyik legmenőbb kortársművészeti gyűjteményével dicsekedhet. Most e kollekció legjava érkezik a Műcsarnokba. A kiállítást magát felfoghatjuk jelentős kultúrdiplomáciai sikerként - éppúgy, mint az azt beharangozó partit. A DJ-pultban állva ugyanis nem kisebb személyiségek mérik ösze erejüket, mit Petrányi Zsolt, a Műcsarnok, illetve Agustín Pérez Rubio, a MUSAC vezetője. Anélkül, hogy éleznénk a DJ-battle feszültségét, csak ama reményünknek adunk hangot, hogy fölényünk éppúgy érvényesülni fog, mint pár hete, amikor a Veszprém verte meg a León kézilabdacsapatát a Bajnokok Ligájában.

>>Több itt
 

 

Becksperience & Deck Attack present Ursula 1000 (USA), Žagar, DJ Infragandhi, DJ Cyborg Templar

2009. március 27., péntek 22h

Belépő elővételben: 2500 Ft, a fellépés napján: 3000 Ft.

Ursula 1000 nem először jár az A38 Hajón. Most abban a különleges helyzetben vagyunk, hogy pontosan három nappal legutóbbi lemezének megjelenése után zúdítja ránk nagyon vidám szettjét. Amikor megtudtuk, hogy a Mystics című albumon inkább breakbeat-alapokra építkezik, kicsit megijedtünk, de a lemezt hallgatva mindenkit megnyugtathatunk: nem, Ursula 1000 nem állt be egy lefutóban lévő trendbe, hanem pontosan ugyanazt csinálja, mint eddig. Nagyon vicces, már-már paródiába hajló, felhőtlen táncos szórakozást ígérő egyveleget készített, amiben pont annyi breakbeat van, amennyi boogaloo, bigbeat, Hammond, kasztanyetta, vocoder, funk, hiphop, diszkó, Kraftwerk és Herbie Hancock. Egyszóval bármi, amit Ursula 1000 ki tud bányászni a könnyűzene kacskaringós történetéből és a saját képére tud formálni.

>>Több itt
 

 

Ninjabreaks present Plump DJs (UK), Palotai, Skiztah, Pyrus, Krueger, Crez, Axim, Mheola

2009. március 28., szombat 22h

Belépő elővételben: 2500 Ft, a fellépés napján: 3000 Ft.

Háromnapos partizúzdánk utolsó állomásán szintén breakbeat, de ez már valóban az. A Plump DJs sem először ejti útba az A38-at. Nagyjából sejthetjük, mire számíthatunk a két londoni ütemtörőtől. Hát persze, hogy a szokásosra: elsöprő partira, elsőrangú szettre és nagyszerű hangulatra. Aki meg úgy gondolja, hogy egy tíz éve potmétereket tekergető formáció kissé lejárt lemez, annak figyelmébe ajánljuk a tavalyi Breakspollt, ahol a duó egyértelműen tarolt (elismerjük, nem a Friss felfedezett kategóriában).

>>Több itt
 

 

Studio Percussion graz (A) - Wumm!

2009. március 29., vasárnap 20h

Belépő elővételben: 2000 Ft, a fellépés napján: 3000 Ft.

Nem kertelünk: a Studio Percussion graz a világ, de legalábbis Európa legjobb, legizgalmasabb és legszórakoztatóbb ütősegyüttese. A harminc éve működő zenekar elszállt avantgárdtól vidám slágerdzsesszig minden bezsúfol hihetetlen produkcióiba, melyek megkoronázása a Wumm! címmel futó friss műsor. A nyolc zenész egyszerre virtuóz muzsikus és szobor egy nagyszabású színpadképben. Látványos, lendületes, ütős: mintha csak a Stompot látnánk, azzal a kis különbséggel, hogy itt a zenészektől nem férnek el a táncosok, ezért aztán maguk a zenészek lesznek a show elemei. A színpadkép fontos eleme két hentespultnyi vibrafon és két ugyanekkora marimba, kézireflektorok, üvegszálas lámpák, filmvetítés, flitterek, egyszóval igencsak izgalmas produkcióra számíthatunk. Itt jegyezzük meg, hogy a koncert természetesen már a nyári időszámítás szerint kezdődik.

>>Több itt

 

Russkaja (A), Roots Kompakt

2009. április 1., szerda 21h

Belépő elővételben: 2600 Ft, a fellépés napján: 3200 Ft.

A Russkaja sem először jár szláv eredetű hajónkon, és ahányszor felénk téved ez a jórészt orosz emigránsokból álló ausztriai zenekar, mindig azt írjuk, hogy olyan, mintha "egy vodkával töltött szputyikhoz kötöztek volna". Ennél azóta sem bírtunk jobbat és találóbbat kiötleni, úgyhogy csak annyit teszünk hozzá: ez a tökéletes április elsejei program. No meg egy frissen szült, dermesztő szójátékot: csasztu-ska!

 >>Több itt

 

Ektomorf lemezbemutató, Replika, Debauchery (D), Aggressive Fear (D)

2009. április 2., csütörtök 19h

Belépő: 3700 Ft, elővételben kapható.

Már-már kötelező fordulatunk az Ektomorfra is van: "a világ legnépszerűbb magyar zenekara". És ez nem zsurnalisztikus túlzás, hanem az igazság. A mezőkovácsházi thrash metal-együttes az évek során hatalmas rajongóbázist szedett össze, amiben annak is óriási szerepe van, hogy magabiztosan szakított a thrash metal-klisékkel, és fémzenét eredeti módon ötvözi például a tradicionális cigány népzenei motívumokkal. Az itthon igencsak ritkán fellépő Ektomorf A38-as koncertjének különlegessége, hogy a zenekar itt mutatja be új lemezét.

 >>Több itt

 

The Sisters of Mercy (UK)

2009. április 3., péntek 21h

Belépő elővételben: 5000 Ft, a fellépés napján: 5900 Ft.

Amikor lelkes programszervezőink közölték a legénységgel, hogy jön a Sisters of Mercy, általában hitetlenkedő visszakérdezés volt a reakció: az a Sisters of Mercy? Igen, az a Sisters of Mercy, a nyolcvanas évek alapvető együttese, a zseniális és beszámíthatatlan Andrew Eldritch édesgyermeke, ami valószínűtlenül nagy befolyást gyakorolt a nyolcvanas-kilencvenes évek zenéjére. Ha máshogy nem, hát első feloszlásával, hiszen az Eldritch-t elhagyó tagok megalapították a Missiont. A Sisters of Mercy mindössze három nagylemezt jelentetett meg, a legutolsót közel húsz éve, de Eldritch azóta is töretlen lendülettel tartja páratlan atmoszférájú koncertjeit, amelyek komor hangulatához tényleg az A38 éjsötét koncertterme illik a legjobban.

>>Több itt

  


DJ Grandmaster Flash (USA) - The Bridge release party, Animal Cannibals, DJ Bootsie, MC Busa, Györemix, Ozon, Kool Kasko, Suhaid


2009. április 17., péntek 21h

Belépő elővételben: 4000 Ft, a fellépés napján: 4500 Ft.

A hiphop jelesei általában úgy kezdik: "én vagyok a legnagyobb", és általában úgy folytatják, hogy "én vagyok a legnagyobb". Pedig az igazi királyhoz képest mind hátulgombolós kisfiúk csupán. Erről bárki meggyőződhet az A38 Hajón, ugyanis az egyszeri, a hamisítatlan, a tényleg legnagyobb, a hiphop feltalálója, a lemezjátszó hőse, a Rock and Roll Hall of Fame tagja ésatöbbi, ésatöbbi, tehát maga Grandmaster Flash érkezik, hogy egy röpke kétórás szettben bemutassa, mire képes. A DJ, aki nélkül még ma is azt hinnénk, hogy a lemezjátszó csak az óramutató járásának megfelelően képes forogni.

>>Több itt

  


Peter Brötzmann-Michiyo Yagi-Paal Nilssen-Love


2009. március 28., szombat 00:35

M1

Az Újbuda Jazzfesztivál szép régi hagyománya az A38 Hajónak. E fesztiválon mutatkozott be korábban az improvizatív zene nagy mágusa, Peter Brötzmann triója. Egy elképesztő energiával játszó szaxofonos germán, egy törékeny japán lány, különös és látványos hangszerrel, a kotóval és egy magába borult norvég dobos. Az A38 koncertfelvétel-sorozatának aktuális darabja az M1 műsorán. 

>>Több itt

 

---
Észrevételek, méltatások és méltatlankodások:
>>itt

Feliratkozás a hírlevélre:
>>itt

Leiratkozás a hírlevélrõl (nem regisztráltaknak):
>>itt

Regisztrált fehasználók leiratkozásához fel kell számolni a regisztrációt. Ez a honlapon, belépés után lehetséges.

---
A38 Hajó /// Petőfi híd budai hídfő
Nyitva: programnapokon 04-ig /// info: 464 39 40
info@a38.hu, www.a38.hu
Étterem nyitva tartás: h-szo 11-24
Étterem asztalfoglalás: 464 39 46

 

Szólj hozzá!

Címkék: koncert parti a38 zagar russkaja

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestunderground.blog.hu/api/trackback/id/tr811024106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása