HTML

Earth Day

Budapest Underground

Jössz mész a világban? De hova is indulj? És ha már elindultál, hova érkezz meg? Egy baráti fotókiállításra, egy pörgős gengszteres filmre vagy éppen egy külföldi ska fesztiválra... mindegy, mert a végén így is, úgy is "összefújja a szemetet a szél" :)

Critical Mass 2010.04.24

Kaukázus - Tartós Béke

Címkék

Friss topikok

1,2,3 ... sok fesztivál lesz idén KÜLFÖLDÖN

2009.06.17. 10:35 linanagy

Zenei fesztiválok nem csak kis hazánkban vannak. Európa-szerte sok nívós és nagy tömegeket megmozgató, strandolással és városnézéssel párosítható koncertélmény vár mindenkit. Már a héten!

Novarock Festival (Wien) június 19-21.

A bérlet ára 109 euró, ellenben közel van, szinte mindenhol beszélnek magyarul, angolul meg tényleg mindenki, pont olyan, mintha itthon lennél, csak minden sokkal jobb - tisztább, szebben karban tartott, igényeseb, kulturáltabb, kiválóbb zenekarokkal: Metallica, Slipknot, Nine Inch Nails, Gogol Bordello, Placebo, Kaiser Chief, Chriss Cornell, Die Toten Hosen, Limp Bizkit, Guano Apes, Kilians, Machine Head, Dimmu Borgir, Static X és még tényleg nagyon sokan mások, és mindez 3 napba sűrítve. Eszement!

Parkpop Hága (Hollandia) Június 28.
 
Ingyenes! Hága bármelyik holland nagyvárosból könnyen megközelíthető vonattal vagy busszal, Amszterdamba a Sky Europe-a utazhatunk Bécsből, a távolabbi Eindhovenbe a Wizzair indít járatokat Budapestről. 
Nem csak nekünk van Kapcsolat koncertünk, Hágában minden nyáron több százezer ember ünnepli szupersztárokkal együtt a popzenét a Parkpop-on. Idén a The Pretenders, Milow, Sabrina Starke és a DJ szettjeit balkáni zenével keverő német Shantel lépnek fel Hollandia fővárosában.

RockWerchter (Belgium), Július 2-5.
 
A bérlet ára 169 euró (ami Belgiumon belül ingyenes tömegközlekedést is tartalmaz Werchterig) Werchter 30 km-re van Brüsszeltől, repülővel a Wizzair-el úszhatjuk meg legolcsóbban. A leuveni vonatállomástól folyamatos buszjárat közlekedik a fesztivál helyszínére.  
A belgák és a világ fesztiválszervezőinek kedvenc fesztiválja, a Woodstock-nál is mélyebb beat gyökerekkel rendelkező RockWerchter fellépőinek listája idén is mintaszerű: a Benicassim-ban is koncertező sztárok mellett elcsíphetjük Katy Perry-t, Tiga-t, a Pendulumot, Lady Gagat, Nick Cave-et, Amy MacDonald-ot, a Limp Bizkitet, The Streets-t és a Prodigy-t. 

Roskilde (Dánia), Július 2-5. 

 


A bérlet ára: 72 000 forint (a szervezők a fesztivál bevételét humanitárius és kulturális célokra fordítják) Roskilde Koppenhágától 35 km-re található, ahová Pozsonyból a Sky Europe-pal, Bécsből pedig például az Airberlinnel repülhetünk.

Agorafóbiások számára kevésbé ajánlott a nyári fesztiválpaletta egyik legmonumentálisabb bulija, ahol idén többek között a Nine Inch Nails, a Coldplay, a Röyksopp, az Oasis, Lil Wayne és Lily Allen játszanak. Az első fesztivált 1971-ben rendezte meg két középiskolás srác, 1972 óta pedig egy civil szervezet kezében van Roskilde.

Manchester International Festival, Július 2-19. 
 
Másodszor rendezik meg a Manchester International Festival-t, a világ első olyan fesztiválját, ahol világsztárok még soha nem látott produkcióira válthatunk jegyet. 2007-ben Damon Albarn operáját mutatták be, idén Rufus Wainwright Prima Donnája debütál, először ad közös estet Lou Reed és Laurie Anderson, és különleges koncertekkel készül a Kraftwerk, a De la Soul és az Antony és a Johnsons is.

BBK Live Bilbao (Spanyolország) Július 9-11. 
 
A bérlet ára 136 euró. Ha ragaszkodunk a fapados légitársaságokhoz, akkor sem ússzuk meg átszállás nélkül, de a Clickair-nél nagyon jó ajánlatokat foghatunk ki.  
A baszkok első számú városát, Bilbaót már csak a lenyűgöző Guggenheim Múzeum miatt sem lehet kihagyni, a városnézést pedig a lehető legjobb ötlet összekötni ezzel a zenei csemegével. A fellépők között a Depeche Mode, a Primal Scream, a The Ting Tings, a Supergrass, a Dave Matthews Band, a Babyshambles, a Placebo és a Basement Jaxx.

Benicassim (Spanyolország) Július 16-19. 
 
A bérlet ára 170 euró. A legközelebbi reptér Valenciában található (92 km-re), ide Kolozsvárból repül a Wizzair. Jó, csak kicsit hosszabb alternatíva lehet még Barcelona, innen még 250 km-t kell Benicassimig buszoznunk/autóznunk/vonatoznunk.  
Nem csak Spanyolország, hanem egész Európa legmenőbb tengerparti fesztiválján minden együtt van, ami egy tökéletes nyaraláshoz kell: világklasszis zenekarok, szikrázó napsütés és tűzforró homok. Idén többek között az Oasis, a Kings of Leon, a The Killers, a Franz Ferdinand, Paul Weller és Lily Allen koncertjei előtt/után vethetjük magunkat a habok közé.

Skaville KRK bay Voz (Horvátország) Július 24-25.

A két napra szóló jegy valami nevetséges 7000 forint alatti áron vásárolható meg a helyszínen, helyi fizetőeszköz legyen nálad!

Tavaly azért mentünk, hogy strandolás közben beugorjunk megnézni a PASO-t. Aztán függők lettünk, így idén, a fellépőkről tudható zéró információ ellenére megyünk, mert ilyen skaparty itthon nincs, s nem is nagyon lesz, az tuti.

Frequency St Pölten (Ausztria) Augusztus 20-22.

 

A bérlet ára 105 euró. A helyszín már nem Salzburg!

A 2000-ben debütált első számú osztrák zenei fesztiválon idén szinte minden változik, csak a színvonal nem: új helyszínen, több színpaddal, bulival és például Prodigy, Mando Diao, Rise Against és Pendulum koncertekkel készülnek a szervezők.

Westerpop Delft (Hollandia) Augusztus 28-29.
 
Ingyenes! Delft Rotterdam és Hága között fekszik, ha nem autóval vágsz neki az útnak, csekkold le a Parkpopnál említett utazási infókat. (Amszterdam 62 km)  
20. születésnapját ünnepli idén a Vermeer városában, a valóban festői Delftben megrendezett Westerpop. Koncertek, kirakodóvásár és utcaszínház a város történelmi központjában, ahol szinte semmi nem változott az évszázadok során. 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene koncert fesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestunderground.blog.hu/api/trackback/id/tr271190478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása