HTML

Earth Day

Budapest Underground

Jössz mész a világban? De hova is indulj? És ha már elindultál, hova érkezz meg? Egy baráti fotókiállításra, egy pörgős gengszteres filmre vagy éppen egy külföldi ska fesztiválra... mindegy, mert a végén így is, úgy is "összefújja a szemetet a szél" :)

Critical Mass 2010.04.24

Kaukázus - Tartós Béke

Címkék

Friss topikok

Egy délután Roger Fentonnal

2009.01.24. 20:10 linanagy

Egy délután Roger Fentonnal
Az ELTE Egyetemi Könyvtár „Az el nem veszett, de megtalált képek – Roger Fenton fényképei az Egyetemi Könyvtárban” című tárlatához kapcsolódóan január 30-án 16 órától 16 a fotográfia történetével és technikájával foglalkozó szakemberek a 19. századi fényképezésről (a korabeli fotótechnikákról, az archív fényképek megőrzéséről, konzerválásáról) beszélgetnek, de kitérnek arra is, hogy milyen új trendek fedezhetők fel a hazai és a külföldi műtárgypiacon a régi fényképek értékesítésében.
A program további része – két előadás – a Roger Fenton által is magas színvonalon folytatott fotográfiai tevékenység, a műtárgyfényképezés köré szerveződik. Meghívott szakértők: Kincses Károly fotómuzeológus, a Roger Fenton kiállítás kurátora, Flesch Bálint konzerváló fotográfus, Sor Zita fotórestaurátor, a Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtárának gyűjteménykezelő restaurátora. Moderátor: Cséka György, az ELTE Egyetemi Könyvtár Tájékoztató és Dokumentumszolgáltató Osztályának vezetője. A program további része a Roger Fenton által is magas színvonalon folytatott fotográfiai tevékenység, a műtárgyfényképezés köré szerveződik. Előadást tart Farkas Zsuzsa (Magyar Nemzeti Galéria) Roger Fenton műtárgyfényképeiről.

Két könyvbemutatóra is sor kerül. Farkas Zsuzsa és Papp Júlia A műtárgyfényképezés kezdetei Magyarországon (1840–1885) című könyvét Bán András, a Miskolci Egyetem Kulturális és Vizuális Antropológia Intézetének oktatója, a Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeum igazgatója mutatja be. Papp Júlia A Rumy-serleg története (Kairosz Kiadó, 2008) című könyvét Farbaky Péter, a Budapesti Történeti Múzeum Kiscelli Múzeumának igazgatója mutatja be.

Helyszín: ELTE Egyetemi Könyvtár Tanácskozó Terem (1053 Budapest, Ferenciek tere 6., II. emelet)

Szólj hozzá!

Címkék: előadás fénykép

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestunderground.blog.hu/api/trackback/id/tr64900195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása