HTML

Earth Day

Budapest Underground

Jössz mész a világban? De hova is indulj? És ha már elindultál, hova érkezz meg? Egy baráti fotókiállításra, egy pörgős gengszteres filmre vagy éppen egy külföldi ska fesztiválra... mindegy, mert a végén így is, úgy is "összefújja a szemetet a szél" :)

Critical Mass 2010.04.24

Kaukázus - Tartós Béke

Címkék

Friss topikok

Kerekes Band, Napra, Zuboly

2009.02.17. 18:42 hariattila

Hazai kortárs világzenei körkép
Gödör Klub, 2009. február 20. (péntek) 21:00
Belépő: 1200 huf

Vadonatúj számokkal, versfeldolgozásokkal és klasszikus Napra darabokkal lép fel Both Miklós gitárprímás és zenekara, akik a napokban kezdenek el dolgozni második stúdióalbumukon, melynek megjelenése ősszel várható, de egy kislemez már tavasszal biztosan napvilágot lát. Both Miki mostanában néhány koncert erejéig hegedűn(!) közreműködik a Heaven Street Seven fellépésein is, amiről itt olvashattok.

A Kerekes Band a tőle megszokott lehengerlő dinamizmussal, zenei vehemenciával, és magnézium pezsgőtablettával készül a koncertre. Aki már volt Kerekes Band bulin az tudja, aki még nem, az most megtanulja, hogy a váltópólót ne felejtse otthon: táncoltató kettő- négy, masszásbasszus, és teli szájjal habzsolható zenei témák. Nem véletlen, hogy tízből kilenc betyár ezt fütyüli...

A szintén új anyagán dolgozó Zuboly gondoskodik az este levezetéséről. A stílusuk saját bevallásuk szerint leginkább broken ethno-nak nevezhető, hiszen a break-dance és a népzene sajátos keveréke, afféle fiatal vulkanikus világzenei sziget a fantázia óceánján, amely már épp megérett arra, hogy zenekedvelők figyelmét felkeltse. A muzsika Ágoston Béla dorombénekéből, szaxofon- és dudajátékából, Hock Ernő nagybőgőjátékából, valamint Benke Félix szájharmónikás moldvai dallamaiból áll össze, s Busa István különleges ritmusai teszik egyedivé: Busa a szájával utánozza a gépek által létre hozott hangokat, szkreccsel, több szólamban üti a ritmust a nyelvével, a fogával, az ajkával és tüdejével - egyszóval a hangképző szerveivel.

Szólj hozzá!

Címkék: koncert gödör zuboly napra kerekes band

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestunderground.blog.hu/api/trackback/id/tr16949083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása