HTML

Earth Day

Budapest Underground

Jössz mész a világban? De hova is indulj? És ha már elindultál, hova érkezz meg? Egy baráti fotókiállításra, egy pörgős gengszteres filmre vagy éppen egy külföldi ska fesztiválra... mindegy, mert a végén így is, úgy is "összefújja a szemetet a szél" :)

Critical Mass 2010.04.24

Kaukázus - Tartós Béke

Címkék

Friss topikok

EU-Fória @ Gödör Klub, 2009.05.29.

2009.05.26. 23:13 hariattila

EU-Fória, Gödör Klub, 2009. május 29. (péntek) 19:00http://godorklub.hu/aktualis_elemei/euforia_090529.gif

J.D. Isolated: Müller Péter Sziámi neve mind a fiatal generáció, mind az idősebbek számára garancia az egyedülálló szövegvilágra, minőségi dalokra. Szakcsi Lakatos Béla a hazai és nemzetközi jazzélet kimagasló egyénisége. Ezen a koncerten Joy Divison dalokat adnak elő különös, meglepő köntösben. Az énekes Ian Curtis életéről nemrég mozifilm is készült, amelyről ide kattintva a crab-en olvashattok.

Máthé Gabriella: Szilánkos porszemek (táncszínház)
The Carbonfools >>> http://www.myspace.com/carbonfools
Brains >>> http://www.myspace.com/brainsband

vendéglátó: az Európai Parlament Budapesti Tájékoztatási Irodája

Müller Péter Sziámi a következő sorokkal ajánlja a koncertet: „Az egész rakendrollba szorult művészetből csak a Joy Division-t tudtam maradéktalanul szeretni. Ezért is volt furcsa, amikor első zenekarunkról, az URH-ról azt írta egy átuttazó nyugati újságíró: >> Ez a zene semmire nem hasonlít, egyedül az énekes hangja emlékeztet Ian Curtis-ére.<< A J. D. énekese éppen akkor, 1980-ban döntött a halál mellett, amikor mi elkezdtünk együtt zenélni. Pár évvel ezelőtt a Bahia Színpadon a Sziámival adtunk egyetlen koncertet a számaikból, aztán, épp mielőtt a Hajóról megérkezett volna a felkérés, Szakcsi Lakatos Bélával kettesben (Jazzy Chanson Duo) játszottuk egy-két dalukat Londonban. A mostani alkalomra J. D. Isolated néven kiegészülünk az Európa Kiadó néhány tagjával (Magyar Péter, Kisrchner Péter, Molnár Gábor, Gasner János †, valamint Bánfi Tiborral (basszusgitár), és az effektíve digitális Szabó Attilával. Tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála miatt Gasner János barátunk már nem vehet részt e koncerten.”

Szakcsi Lakatos Béla - billentyűs hangszerek, Müller Péter Sziámi – ének, Kirschner Péter – gitár, Molnár Gábor – dobok, Magyar Péter – ütőhangszerek, Bánfi Tibor – basszusgitár, Duel - digitális hangok

 

Szilánkos Porszemek - Kortárs fizikai színház.

Koreográfus: Máthé Gabriella
Táncosok: Feledi János, Gercsó Zoltán, Hucker Katalin, Szilágyi Erzsébet, Kopeczny Kata

Egymás mellett zajló életképek, mutatják be az előadás alapgondolatát, a párkapcsolatokban felbukkanó dominancia megjelenését. A két szélső(séges) helyszín lakója két pár. Egyikük életében a férfi az uralkodó személyiség, míg másiknál, a nő tartja kezében a szálakat. Kettőjük között a harmadik helyszín lakója, ami minden kapcsolatban fellelhető, a magányosság.
Így alkotva egy szűk közösséget. Elzártan egymástól, majd mind jobban és jobban átfolyva egymás életébe, keresvén a lehetőségeket. Vajon meddig kutatunk a lehetőségekben, és mikor jön el az a pont, mikor megtaláljuk, anélkül, hogy keresnénk vagy uralkodó egyéniségünk önnön kedélyének kiszolgáltatottságába fulladunk?

A 2000-ben Tóth Szabolcs és DJ Titusz által alapított The Carbonfools zenekar második lemeze 2008 októberében jelent meg Carbon Heart címmel. A rengeteg elkészített remix után, énekkel kiegészülve egyre növekvő népszerűséggel járják immár a nagyobb fesztiválokat is.
Tagok: Zsüli, a perkás (ex-Thaifun), Zsazsa, a basszusgitáros (ex-Thaifun), Keleti Tamás (Publo Hunny) dobos, Fehér Balázs énekes, Fekete István gitáros, Titusz- DJ

A Brains zenéjében a drum&bass-tôl a hiphopig, a dancehalltól a rockig, és a raggától a folkig több stílus is jelen van. A zenekar már több teltházas Gödörbeli koncerttel bizonyította, hogy rendkívül népszerűek.
Tagok: Jeli Gergely - dob/sampler, Varga Norbert – szólógitár, Endrei Dávid – basszusgitár Tôkés Ábel – gitár, Kéri András - ének/mc

Szólj hozzá!

Címkék: koncert színház tánc gödör joy division ian curtis brains carbonfools eu fória

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestunderground.blog.hu/api/trackback/id/tr761145926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása