HTML

Earth Day

Budapest Underground

Jössz mész a világban? De hova is indulj? És ha már elindultál, hova érkezz meg? Egy baráti fotókiállításra, egy pörgős gengszteres filmre vagy éppen egy külföldi ska fesztiválra... mindegy, mert a végén így is, úgy is "összefújja a szemetet a szél" :)

Critical Mass 2010.04.24

Kaukázus - Tartós Béke

Címkék

Friss topikok

Szentendrei programkínálat nem csak nyárra

2009.05.27. 10:21 linanagy

Szentendre és VidékeAmikor Szentendrére gondolok, akkor nekem egy élő, lüktető, programokkal és aktív emberekkel teli Szentendre jut eszembe. Remélem a tovább gombra kattintva már nektek is ez lesz a véleményetek.

 

A művelődési ház keretein belül működik a város három jelentős művészeti együttese: a Musica Beata kórus, a Szentendre Néptáncegyüttes és a Szentendrei Kamarazenekar. Udvarán nyaranta vidám színházi előadásokat láthat a közönség.

Az intézmény emellett szervezője Szentendre komoly idegenforgalmi vonzerővel rendelkező nagyrendezvényeinek: a Szentendrei Tavaszi Napoknak, a Szentendrei Nyár – Szentendrei Teátrum fesztiválnak, az Ister Napoknak és az Advent Szentendrén programsorozatának.

05.30. szombat 20:30 óra efZÁMBÓ HAPPY DEAD BAND KONCERT, DMH Barlang

további programok itt

Továbbá művészeti csoportok, szakkörök és tanfolyamok tucatjai várják az érdeklődőket nem csak Szentendréről, erről bővebben itt.

A kész épület három szintjén 700 m² kiállítótérben időszaki kiállításoknak ad otthont. Bemutatja a helyi és Szentendréhez kötődő képző- és iparművészek alkotásait, valamint országos és nemzetközi kiállítások rendezésével kapcsolódik a kortárs művészet vérkeringésébe.

05.17.,vasárnap-06.21.,vasárnap A rendezők szándéka, hogy a magyar szobrászat és kisplasztika rendszeres bemutatkozási lehetőséget kapjon, emelve hazai és nemzetközi rangját, határainkon túlterjedő ismertségét.
A biennále betekintést nyújt a hazai szobrászat jelenébe, bemutatja a műfajon belüli irányzatok, stílusok, a megközelítési és kifejezési módok, formák sokszínűségét. MűvészetMalom 2000 Szentendre, Bogdányi u. 32., Tel./fax: 26/301-701 | Jegyár: 1000 Ft

további kiállítások, programok itt

Június végétől augusztus végéig Szentendre utcái, terei, templomai, kertjei és udvarai a nyári hétvégeken színházi előadásoknak, koncerteknek, filmvetítéseknek, kiállításoknak, gyerekprogramoknak és hagyományőrző eseményeknek adnak otthont.Az ország egyik legrégebbi nyári színháza, a Szentendrei Teátrum nyaranta június végétől augusztus végéig három játszóhelyen tart előadásokat. A nyolcvanas évek elejétől állandó programok szombat esténként a Barcsay Múzeum kertjében megrendezett jazz és világzenei koncertek, amely keretében a hazai jazz és népzenei élet szinte valamennyi együttese fellépett már szombat esténként 19 órától. Vasárnap délutánonként Szentendre varázslatos hangulatú Fő terén a legszebb magyar néptáncokból, és a környéken élő nemzetiségek táncaiból kap ízelítőt a közönség. A vállalkozó szelleműek meg is tanulhatják a táncok alaplépéseit. 2000 óta rendszeresen júliusban kerül megrendezésre az Ister napok-Duna korzói vígazságok két napos szabadtéri rendezvénye, amely a Dunához kötődő szentendrei hagyományokat felelevenítve, számtalan vízi és vízparti programot kínál a helyieknek és az idelátogatóknak.

Programok: július 3. - augusztus 30.

A 40 éves Szentendrei Teátrum és az 50 éves Szentendrei Nyár fesztivál jubileumi évadának programját itt találjátok. A színházi előadásokra és a koncertekre a jegyeket június elejétől lehet megvásárolni.

 

A P’Art mozi filmkínálatát 2006 óta többségében az art alkotások adják, de terveink szerint színházi előadások, zenei és képzőművészeti események is szerepelnek majd programjában. A mozi nagyterme 77+20 főt képes befogadni, modern hang- és képtechnikával, valamint 3,5 x 6 méteres vászonnal van felszerelve.

A moziműsorról és az egyéb programokról bővebben itt olvashattok.

 

 

 

 

 

 

Több, mint könyvtár! Itt tartja összejöveteleit a Lakótelepi Nyugdíjas Klub, a Nagycsaládosok Egyesülete és fogadóóráikat a lakótelepi önkormányzati és közös képviselők. Szombat délelőttönként a gyerekeket kézműves játszóház várja. A klub kibérelhető születésnapok, gyermekzsúrok rendezésére.

Minderről bővebben itt.

 

 

 

 

 

 

 

A Skanzen állandó és időszaki kiállításai mindenki számára ismertek, ebben biztos vagyok. Gyertek keddtől vasárnapig reggel 9 órára, megéri, főleg, hogy 2009. április 7-én a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban ünnepélyesen átadták az európai uniós támogatással megvalósult új bejárati épületet és a Skanzen Vonatot!

Érdemes már a honlapot is átböngészni, hihetetlen sok a program, látnivaló, most éppen a Pünkösdi Játékok várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt, de egész évben sűrű a kínálat.

 


És akinek ez még mind nem elég, az barangoljon a SZentendrei IFjúság Online oldalán, ahol megannyi zenei-, irodalmi-, és egyéb kultúrális program között találhatja meg mindenki a neki leginkább tetszőt, mert aki Szentendrére jön, annak nem lehet elég annyi, hogy csak a Korzón sétálgat és elnyal egy isteni fagyit.

 

Ja! És, hogy az én lelkem is megnyugodjon, ha már autóval érkeztek (pedig csodás a bicikliút) akkor KÉRLEK SZÉPEN, ne várjátok meg, hogy az óvárosi részre beérve kelljen leparkolnotok. Egyfelől, mert eszementül drága. Másfelől meg nagyon kiábrándító így látni a várost, tele pöffeszkedő csodajárgányokkal, motorokkal.  Meg aztán azt sem nagyon értem, mi lehet olyan jó abban, hogy a több száz társatok fémdobozai között lavírozva sétáltok az így már nem is olyan kellemes hangulatú városka köves utcáin és ódon épületei között. Köszönöm.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: zene film mozi koncert fesztivál színház kiállítás művészet múzeum szentendre

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestunderground.blog.hu/api/trackback/id/tr671146388

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: gtupuw.org 2018.12.26. 08:47:21

Attack on titan tribute game download 2017 - avracogce

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása