HTML

Earth Day

Budapest Underground

Jössz mész a világban? De hova is indulj? És ha már elindultál, hova érkezz meg? Egy baráti fotókiállításra, egy pörgős gengszteres filmre vagy éppen egy külföldi ska fesztiválra... mindegy, mert a végén így is, úgy is "összefújja a szemetet a szél" :)

Critical Mass 2010.04.24

Kaukázus - Tartós Béke

Címkék

Friss topikok

Anilogue 2009

2009.11.25. 09:27 linanagy

Az idei Anilogue film-fesztivál idén is megmutatja, hogy a 3D-n és a Disney–Pixaron kívül is van animált élet. 7 nagyjátékfilmet Budapesten (Uránia Nemzeti Filmszínház, Toldi mozi, november 25–29.) vetítenek, kettőt csak Bécsben láthat a közönség.

A szokásos versenyprogramon kívül ezúttal 9 nagyjátékfilmet nézhetünk meg, pontosabban mi, magyarok hetet, mert kettőt csak Bécsben láthat a közönség (a tavaly megkezdett hagyományt folytatva ugyanis november 27-től egy héten keresztül a mustra az osztrák fővárosba költözik); a Pánikfalvát nem irigyeljük tőlük, hiszen azt hivatalosan is bemutatták nálunk, de a Kovásznai-féle Habfürdő felújított, digitális változatának világpremierje kedvéért lehet, hogy érdemes lesz kirándulni egyet.
 
Ami viszont helybe érkezik, az se semmi: itt lesz az idei annecy fődíjas Mary és Max, jön egy II. világháborús japán–orosz csoda (Az előörs), egy izraeli–ausztrál stop-motion animáció ($9.99); örülhetnek az animerajongók (A tövisek ura, Gurren Lagann) és a gyerekek sem maradnak betevő animált pingvin nélkül (Jonajona Pingvin). A nagyjátékfilmeken kívül is remek programok várnak ránk: idén is lesz egész éjszakát betöltő animációorgia, azaz Animált éj a Toldiban, a különféle szekciókban pedig a német és lengyel animációval, a Harvard Egyetem animációs tanszékének munkáival, valamint a Cartoon d’Or-díjra jelölt alkotásokkal ismerkedhetünk; Képregény és animáció címen workshopot tartanak, A mangától az animéig fedőnév alatt pedig A tövisek ura – King of Thorn képregény-eredetijéhez és persze a kész filmhez kapcsolódva rendeznek kiállítást.

Részletes program itt

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: film fesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestunderground.blog.hu/api/trackback/id/tr271550845

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Toldi mozi 2010.11.08. 15:16:14

Helyszín: 1054 Bp., Bajcsy-Zsilinszky út 36-38. Látogatás: 2010. április 7. 18:40-23:00 > Ég a napmelegtől kopár sík szarja a Bajcsy-Zsilinszky útnak... Adatlap Elérhetőség: +36 1 4...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása